Brak zakładki "Sieć" w gpedit.msc

Problemy i dyskusje dotyczące systemów firmy Microsoft

Brak zakładki "Sieć" w gpedit.msc

Postprzez Jedrekk95 » 02.03.2011 (Śr) 18:36

Witam. Mam problem z internetem a dokładnie z tym co mam w temacie.
Czytałem że można wyłączyć ograniczenia przepustowości aby przyspieszyć internet postanowiłem że to zrobię. Wszystko ładnie działało tak jak opisali tutaj:

CIACH://www.tweaks.pl/czytaj,wylaczenie_ ... u,122.html

Lecz po pewnym czasie system mój (Windows XP professional) zaczął się dziwnie zachowywać więc postanowiłem zainstalować go od nowa.
(To nie od wyłączenia ograniczenia przepustowości Windows tak sie zachowywał tylko wina leżała po mojej stronie. Usunąłem plik systemowy)
Więc tak jak pisałem wyżej usunąłem ten Windows i zainstalowałem go ponownie.
Lecz gdy zrobiłem reinstal i gdy chciałem wyłączyć rezerwowalną przepustowość na nowo zainstalowanym systemie miałem problemy a zrobiłem tak:
1-wpisałem w "uruchom" gpedit.msc nacisnąłem "OK" (wyświetliło sie okno)
a-Miełem wejść w kolejno w następujące zakładki: Konfiguracja Komputera ==> Szablony Administracyjne ==> Sieć ==> Harmonogram Pakietów QoS.
2-Lecz niestety zatrzymałem się na folderze "Szablony Administracyjne" ponieważ nie znalazłem zakładki "Sieć"

I tutaj leży mój problem i czy zna ktoś może przyczynę tego problemu? :-|

Zmieniam tytuł wątku na bardziej właściwy (problemem nie jest sama konfiguracja QoS, ale dostęp do niej). Niestety nie wiem, jak dobrać się do tej zakładki - mam nadzieję, że ktoś jeszcze na ten temat się odezwie. Chociaż, tak samo jak adams, nie widzę w tym większego sensu. Zmieniam dział, bo to problem z systemem, a nie z sieciami komputerowymi. Kpc21
Ostatnio edytowano 03.03.2011 (Cz) 16:39 przez Jedrekk95, łącznie edytowano 1 raz
Jedrekk95
 
Posty: 121
Dołączył(a): 09.06.2010 (Śr) 15:17
Lokalizacja: Gdańsk
Twój znajomy: adams
System: Windows 7 Home Premium
    Windows XP Firefox

Re: ogranicz rezerwowalną przepustowość - problem

Postprzez Kpc21 » 02.03.2011 (Śr) 23:48

Czy możesz pokazać zrzut ekranu tego okna?

I dobrze byłoby usunąć ten znacznik "code", sprawia on że link nie daje się kliknąć.
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Kpc21
Administrator CENCO
 
Posty: 302
Dołączył(a): 05.08.2009 (Śr) 20:15
Twój znajomy: adax
System: Arch Linux
    Linux Chrome

Re: ogranicz rezerwowalną przepustowość - problem

Postprzez Jedrekk95 » 03.03.2011 (Cz) 16:40

Czy o to chodziło?
zrzut.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Jedrekk95
 
Posty: 121
Dołączył(a): 09.06.2010 (Śr) 15:17
Lokalizacja: Gdańsk
Twój znajomy: adams
System: Windows 7 Home Premium
    Windows XP Firefox

Re: ogranicz rezerwowalną przepustowość - problem

Postprzez Jedrekk95 » 04.03.2011 (Pt) 14:27

Czy ktoś pomoże?
Jedrekk95
 
Posty: 121
Dołączył(a): 09.06.2010 (Śr) 15:17
Lokalizacja: Gdańsk
Twój znajomy: adams
System: Windows 7 Home Premium
    Windows XP Firefox

Re: ogranicz rezerwowalną przepustowość - problem

Postprzez Jedrekk95 » 04.03.2011 (Pt) 20:08

No zórz widzę że nikt nie wie, szkoda. :pleur4:
Jedrekk95
 
Posty: 121
Dołączył(a): 09.06.2010 (Śr) 15:17
Lokalizacja: Gdańsk
Twój znajomy: adams
System: Windows 7 Home Premium
    Windows XP Firefox

Re: ogranicz rezerwowalną przepustowość - problem

Postprzez adams » 04.03.2011 (Pt) 21:16

Nie rób multipostów Jędrku ;D

Ta operacja Ci i tak nic nie da - wcale to nic nie przyśpiesza wiec nie masz się co napalać ;]
CPU: Intel Core 2 Duo E4500, 2.20GHz, 2Mb Cache + SilentiumPC Spartan HE923
RAM: GoodRAM GR800D264L5/2G
MDT Tech. Empaq 1GB

GPU: Sapphire ATI Radeon HD4670 1GB DDR3 BULK Core:750@775MHz Mem:800@945MHz/+23,6%
MOBO: Gigabyte GA-945P-S3 (v3)
Avatar użytkownika
adams
Redaktor & Moderator Globalny
 
Posty: 243
Dołączył(a): 09.12.2009 (Śr) 18:29
Lokalizacja: Gdańsk
System: Windows Seven Professional x64 PL
    Windows 7 Firefox

Re: ogranicz rezerwowalną przepustowość - problem

Postprzez Jedrekk95 » 05.03.2011 (So) 14:42

No ok ale dlaczego nie ma tam tej zakładki? Chyba raczej powinna byc.
Jedrekk95
 
Posty: 121
Dołączył(a): 09.06.2010 (Śr) 15:17
Lokalizacja: Gdańsk
Twój znajomy: adams
System: Windows 7 Home Premium
    Windows XP Firefox

Re: ogranicz rezerwowalną przepustowość - problem

Postprzez gstlt » 05.03.2011 (So) 21:10

Jedrekk95 napisał(a):No ok ale dlaczego nie ma tam tej zakładki? Chyba raczej powinna byc.


Pod warunkiem, że masz Windowsa XP Pro. Home nie ma takiej opcji klikanej, za to można to zmienić w rejestrze (co z resztą jest napisane na stronie, którą podałeś). Jesteś pewien, że to XP Professional?
Simplicity is an ultimate sophistication - Prostota jest najwyższą (ostateczną) formą wyrafinowania
CIACH://gstlt.info
Avatar użytkownika
gstlt
Specjalista
 
Posty: 94
Dołączył(a): 02.09.2010 (Cz) 16:48
Lokalizacja: Szczecin, PL
Twój znajomy: adax
System: Linux, Windows XP/7
    Ubuntu Firefox

Re: Brak zakładki "Sieć" w gpedit.msc

Postprzez Jedrekk95 » 05.03.2011 (So) 23:22

Tak jestem pewien prosze oto screen:
professional.jpg

A i dzięki za wyjaśnienie z tym rejestrem. Pomogło
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Jedrekk95
 
Posty: 121
Dołączył(a): 09.06.2010 (Śr) 15:17
Lokalizacja: Gdańsk
Twój znajomy: adams
System: Windows 7 Home Premium
    Windows XP Firefox

Re: Brak zakładki "Sieć" w gpedit.msc

Postprzez gstlt » 05.03.2011 (So) 23:57

Jedrekk95 napisał(a):Tak jestem pewien prosze oto screen:
professional.jpg

A i dzięki za wyjaśnienie z tym rejestrem. Pomogło


Hm. Może boli go jeszcze ten SP2. Jest szansa, że dodali to dopiero w SP3. Jakoś nigdy wcześniej się tym nie interesowałem, mam QoS na ruterze i to zwykle starczy.
Simplicity is an ultimate sophistication - Prostota jest najwyższą (ostateczną) formą wyrafinowania
CIACH://gstlt.info
Avatar użytkownika
gstlt
Specjalista
 
Posty: 94
Dołączył(a): 02.09.2010 (Cz) 16:48
Lokalizacja: Szczecin, PL
Twój znajomy: adax
System: Linux, Windows XP/7
    Ubuntu Firefox

Następna strona

Powrót do Microsoft Windows

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron