cmd sprawdzenie ip

Problemy i dyskusje dotyczące systemów firmy Microsoft

Re: cmd sprawdzenie ip

Postprzez gstlt » 13.09.2010 (Pn) 20:48

sakuwbarakushow napisał(a):wiem do czego służ y ping i jak sprawdzic swoje ip
to nie to . . i nie ma w tejlisciej z DB tego sprawdzałem . ..


Więc pomóż nam żebyśmy mogli Tobie pomóc.

Być może nie szukasz komendy standardowej, a jakiejś aplikacji, która została uruchomiona z linii poleceń (np. dxdiag). Jeśli opiszesz dokładniej o co w tym wszystkim chodzi, sądzę, że w końcu znajdziemy odpowiedź na Twoje pytanie. Niestety, nie jesteśmy wróżbitami :/ Od tego zapewne jest inne forum, ale oni raczej przepowiadają przyszłość a nie przeszłość :/
Simplicity is an ultimate sophistication - Prostota jest najwyższą (ostateczną) formą wyrafinowania
CIACH://gstlt.info
Avatar użytkownika
gstlt
Specjalista
 
Posty: 94
Dołączył(a): 02.09.2010 (Cz) 16:48
Lokalizacja: Szczecin, PL
Twój znajomy: adax
System: Linux, Windows XP/7
    Ubuntu Firefox

Re: cmd sprawdzenie ip

Postprzez sakuwbarakushow » 17.09.2010 (Pt) 19:13

Za dużo szczegółów nie pamiętam ale otworzył cmd jako administrator wpisał coś na bank zaczynało się na literkę "T"
otworzyło się nowe okno tekstowe w cmd i pisało "Witamy w jakies tam usłudze" . . i wpisał IP sieci . . . i wyglądało to tak :

adres ip >>

dokładnie były te dwie strzałki ale nie wiem co on tam wpisał a bardzo chciałbym się dowiedzieć
sakuwbarakushow
 
    Windows 7 Firefox

Re: cmd sprawdzenie ip

Postprzez adax » 17.09.2010 (Pt) 20:07

Najprawdopodobniej miał coś doinstalowane i zwyczajnie dodaną zmienną środowiskową. Spróbujemy poszukać ale nie obiecujemy że znajdziemy.
Nie znalazłeś rozwiązania Twojego problemu? Zarejestruj się lub Zaloguj.

Obrazek| Pozdrawiam! Adax
200 post - 3.08.09 12:10 | 300 post - 6.09.09 11:45 | 400 post - 23.11.2009 22:49 | 500 post - 22.08.2010 20:54 | 600 post - 23.07.2011 16:40
Avatar użytkownika
adax
Administrator CEO
 
Posty: 524
Obrazki: 1
Dołączył(a): 23.05.2009 (So) 16:41
Twój znajomy: Kpc21
System: Windows 7, Debian 5, iOS, Mac OS X
    iOS Safari

Re: cmd sprawdzenie ip

Postprzez sakuwbarakushow » 19.09.2010 (N) 8:58

wpisał to u mnie na laptopie z windows 7 . . .
sakuwbarakushow
 
    Windows 7 Firefox

Re: cmd sprawdzenie ip

Postprzez gstlt » 21.09.2010 (Wt) 15:32

Stawiam na telnet - połączył się z jakąś usługą zdalną. Pytanie brzmi: Jaką? :)

Mógł to być równie dobrze jakiś serwer lub router/switch programowalny. Innych pomysłów nie mam.
Simplicity is an ultimate sophistication - Prostota jest najwyższą (ostateczną) formą wyrafinowania
CIACH://gstlt.info
Avatar użytkownika
gstlt
Specjalista
 
Posty: 94
Dołączył(a): 02.09.2010 (Cz) 16:48
Lokalizacja: Szczecin, PL
Twój znajomy: adax
System: Linux, Windows XP/7
    Ubuntu Firefox

Re: cmd sprawdzenie ip

Postprzez sakuwbarakushow » 21.09.2010 (Wt) 16:14

Nie mół być to telnet sprawdziłem to raz po dwa nie mam postawionego serwerta telneta to nie można było by się do niego podłączyć.
A na windowise nie działają komendy - sprawdziłem w szkole ;]
sakuwbarakushow
 
    Windows 7 Firefox

Re: cmd sprawdzenie ip

Postprzez gstlt » 22.09.2010 (Śr) 17:21

sakuwbarakushow napisał(a):Nie mół być to telnet sprawdziłem to raz po dwa nie mam postawionego serwerta telneta to nie można było by się do niego podłączyć.
A na windowise nie działają komendy - sprawdziłem w szkole ;]


Mógł być, bo nie wiesz co za komendy tak de facto użyto. Po dwa, nie musisz mieć serwera aby móc połączyć się do zdalnego serwisu.

A wiesz może do czego komenda na 't' została użyta?

Komunikat 'Witamy w ...' sugeruje, że podłączono się do czegoś zdalnie (tak jak pisałem wcześniej, mógł to być np router), w tym wypadku prompt do wpisywania dalszych komend mógł być jakikolwiek. A żeby pojawiło się nowe okno po wpisaniu komendy, wystarczy ją wywołać np. poprzez 'start /wait telnet 192.168.0.11'. Voila.
Simplicity is an ultimate sophistication - Prostota jest najwyższą (ostateczną) formą wyrafinowania
CIACH://gstlt.info
Avatar użytkownika
gstlt
Specjalista
 
Posty: 94
Dołączył(a): 02.09.2010 (Cz) 16:48
Lokalizacja: Szczecin, PL
Twój znajomy: adax
System: Linux, Windows XP/7
    Ubuntu Firefox

Re: cmd sprawdzenie ip

Postprzez sakuwbarakushow » 23.09.2010 (Cz) 19:27

Hm nie dokońca wiem do czego.Ale bylo to coś z netem związane z IP bo przepisał tam z mojego komputera moje IP i po tym stwierdził że się nie łączy ;x . . . napewno było to na "t" tyle pamiętam z tego . . .

jakieś dalsze sugestie ?
sakuwbarakushow
 
    Windows 7 Firefox

Re: cmd sprawdzenie ip

Postprzez adams » 23.09.2010 (Cz) 20:11

Nie możesz po prostu go zapytać ?
CPU: Intel Core 2 Duo E4500, 2.20GHz, 2Mb Cache + SilentiumPC Spartan HE923
RAM: GoodRAM GR800D264L5/2G
MDT Tech. Empaq 1GB

GPU: Sapphire ATI Radeon HD4670 1GB DDR3 BULK Core:750@775MHz Mem:800@945MHz/+23,6%
MOBO: Gigabyte GA-945P-S3 (v3)
Avatar użytkownika
adams
Redaktor & Moderator Globalny
 
Posty: 243
Dołączył(a): 09.12.2009 (Śr) 18:29
Lokalizacja: Gdańsk
System: Windows Seven Professional x64 PL
    Windows 7 Firefox

Re: cmd sprawdzenie ip

Postprzez sakuwbarakushow » 24.09.2010 (Pt) 11:34

Gdybym mógł bym tutaj nie pisał.
sakuwbarakushow
 
    Windows 7 Firefox

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Microsoft Windows

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron